Masa rotundă „Anul 1917 în destinul Basarabiei – consecințe juridice și politice” (Reportaj foto: dr. Mihai Tașcă, Sorin Becciu, dr. Alexandru Roșca, dr. Ion Mocanu)

Pe 19 octombrie 2017, în sediul central al Academiei de Științe a Moldovei, Institutul de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei, în colaborare cu Centrul de Cultură și Istorie Militară din cadrul Ministerului Apărării Naționale, a organizat o Masă Rotundă  cu genericul „Anul 1917 în destinul Basarabiei – consecințe juridice și politice”.

La începutul evenimentului, cercetătorii științifici ai Centrului de Cultură și Istorie Militară al MApN au prezentat și o expoziție tematică de materiale foto și documente de arhivă.

La dezbaterile academice din cadrul Mesei Rotunde au participat cercetători științifici ai ICJP al AȘM, din cadrul Institutului de Istorie al AȘM, de la Centrul de Cultură și Istorie Militară al MApN, alți reprezentanți ai comunității științifice și societății civile din Republica Moldova.

conf. univ., dr. S. Sprincean, secretar ştiinţific al ICJP al AȘM