Dispoziția directorului ICJPS nr. 56/39 din 16.03.2022

În temeiul Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 5 din 14 martie 2022 (HCNESP nr. 5/2022), prin care s-a prelungit starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la 15 aprilie 2022 inclusiv, declarată prin HCNESP nr. 61 din 09 septembrie 2021 (HCNESP nr. 61/2021), în contextul rducrii incidenței infecției provocate de virusul SARS CoV-2, Dispun:
 
1. Prezenta Dispoziție stabilește activitatea Instituției Publice Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice (în continuare: Institut) în perioada 16 martie 2022 – 15 aprilie 2022 inclusiv.
 
2. Se prelungește regimul mixt de lucru, cu exercitarea în mod prioritar a activității cu prezență fizică. Personalul va fi atras la serviciu în baza unui regim flexibil, stabilit de directorii de Centre ale Institutului/conducătorii de proiecte împreună cu șeful Serviciului personal al Institutului, și cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19 aplicabile la nivel național.
 
3. Conferințele științifice planificate în perioada de valabilitate a prezentei Dispoziții, ședințele Centrelor Institutului și ale Seminarelor Științifice de Profil se vor desfășura în format mixt, atât în regim online, cât și cu prezență fizică, la sugestia conducătorilor, în funcție de împrejurări și cu informarea obligatorie a conducerii Institutului.
 
4. În timpul aflării la serviciu, angajații vor respecta cu strictețe distanța socială între persoane de minimum 1 (un) metru, regulile de igienă a mâinilor, regulile de igienă respiratorie și regimul purtării recomandabile a măștilor de protecție, vor exercita o conduită socială responsabilă în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii.
 
5. Se stabilește orarul de muncă de la 08.00 până la 16.30, pauza de masă de la 12.00 până la 12.30.
 
6. Conducătorii de proiecte, directorii de Centre și șeful serviciului personal vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru informarea tuturor angajaților Institutului cu textul prezentei Dispoziții;
 
7. În funcție de evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova, termenul indicat și măsurile de sănătate publică vor fi revizuite și aduse la cunoștință tuturor angajaților.
 
Victor Juc, doctor habilitat în științe politice, profesor universitar,
 
director al Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice
 
Media: