ICJPS a participat la Expoziția Națională „Știința Pentru Pace și Dezvoltare: Creativitate, Experiență, Perspective”

Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice a participat, de Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare, pe 10 noiembrie 2022, la Expoziția Națională „Știința Pentru Pace și Dezvoltare: Creativitate, Experiență, Perspective”.

Vom menționa că Ziua Internațională a Științei a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinței generale UNESCO, pentru prima dată fiind sărbătorită la 10 noiembrie 2002, sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

Scopul acestei zile este accentuarea angajamentului internațional și național, la nivel de fiecare țară, de promovare a științei în sprijinul păcii și al dezvoltării, pentru necesitatea responsabilizării și utilizării pe larg a rezultatelor științei în beneficiul societății.

La Expoziția Națională „Știința Pentru Pace și Dezvoltare: Creativitate, Experiență, Perspective” cercetătorii din cadrul ICJPS au expus rezultatele cercetărilor lor valorificate editorial în monografii, culegeri de articole, volume ale conferințelor, manuale și suporturi didactice. 

 

Media: